Paterswoldseweg 450 Groningen
050 52 50 566
Bij spoed buiten openingstijden: 050 53 50 370

Kunstgebit op implantaten

Dental Techniek Groningen

Als u een kunstgebit nodig heeft, dan kunnen wij deze voor u vervaardigen. Hij wordt speciaal op maat gemaakt en op basis van uw wensen. Het kunstgebit kan gewoon gedragen worden, maar kan ook op implantaten bevestigd worden.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen stonden. Meestal wordt niet voor iedere tand een implantaat geplaatst; om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee tot vier implantaten voldoende.

Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beide materialen die het lichaam niet afstoot. Een implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang.

De plaatsing gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving. Zelden is een implantaat in de bovenkaak nodig; implantaten in de onderkaak komen veelvuldig voor. Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep, biedt een implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.

Verschillende systemen

Er bestaan verschillende verankeringssystemen om het kunstgebit vast te zetten over de implantaten. De twee meest toegepaste zijn een systeem met drukknoppen en een systeem met een steg, dat is een staafje tussen de implantaten. De keuze hangt met verschillende factoren samen. Wij leggen u graag alle mogelijkheden uit.

Voorbeeld van een implantaat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem vrijblijvend contact op. bel: 050-52 50 566 of e-mail naar tandartspraktijkdtg@outlook.com